Q-DRAW a jeho použití s AVG Antivirus 2011


Příznak – hlášení o přítomnosti viru v programu Q-Draw

 

Při instalaci nebo spouštění programu Q-Draw v operačním systému s nainstalovaným antivirovým programem od firmy AVG se objevuje upozornění na možnou infekci programu Q-Draw. Toto je způsobeno zjišťováním informací programu Q-Draw o předešlé registraci v zaváděcí oblasti pevného disku. Pro odstranění tohoto problému je potřeba přidat do nastavení antivirového programu bezpečnostní výjimku pro program Q-Draw.

Orientace v hlavním menu programu AVG

 

Na obrázku je zobrazeno hlavní menu programu AVG spolu s lištou Q-Draw (spuštění programu Q-Draw v této fázi není potřeba). V hlavní liště zvolíme položku Nástroje a dále pak položku Pokročilé nastavení… Zobrazí se nám okno s nastavením jednotlivým modulů. V našem postupu použijeme pouze moduly Rezidentního štítu a PUP výjimky.

Modul rezidentního štítu

 

V menu dle obrázku lze nalézt dva způsoby přidání výjimek. První je Přidat cestu, druhý Přidat soubor. Pokud zvolíme přidat cestu, výsledná výjimka se bude vztahovat na celý zvolený adresář včetně podadresářů. V případě přidání souboru zvolíme aplikaci pro kterou bude výjimka udělena.

V našem případě je potřeba využít oba dva způsoby přidání výjimky, a to následujícím způsobem.

 

Přidat cestu aplikujeme na adresář

C:\Program Files\Zdroj softwaru Q Draw

Přidat soubor na aplikace

C:\Windows\system32\RSWBSW.exe

C:\Program Files\Zdroj softwaru Q Draw\Resent\Rs_ReSent.exe

 

Výsledný stav po přidání výjimek v modulu rezidentního štítu by měl být následující:

 

Modul PUP výjimek

V modulu PUP výjimek je potřeba přidat výjimku pro obě dvě aplikace stejně jako v modulu rezidentního štítu. V dialogu při přidávání výjimky lze akci zobecnit na jakékoliv umístění spouštěné aplikace – doporučujeme provést dle následujícího obrázku.

 

 

Závěr

Při dodržení uvedeného postupu by nemělo docházet k zobrazení hlášení o nalezené infekci. Pokud by problém i nadále přetrvával, neváhejte se obrátit na naši technickou podporu s přesným popisem konkrétní chyby.

Aktualizováno:
2012-11-13 10:26
Autor:
Jan Šíd
Verze:
1.6
Průměrné hodnocení:0 (0 hlasů)

Můžete přidat komentář k odpovědi

Chuck Norris has counted to infinity. Twice.